Home Health Mobiltelefoner og nettbrett kan påvirke søvnen

Mobiltelefoner og nettbrett kan påvirke søvnen

I dag har mange barn sine egne smarttelefoner eller smarttelefoner og nettbrett som iPad som kan påvirke søvn og helse når de befinner seg på rommet.

Å rømme fra teknologi virker som en umulig oppgave i disse dager. For foreldre er det en utfordring og et ansvar å regulere timene barna bruker med disse enhetene , som inkluderer smarttelefoner og nettbrett (som iPad).

Det virker for mange som teknologien ikke vil skade dem, og de har gitt disse enhetene til barna sine. Andre foreldre føler at de bør brukes med forsiktighet. Ikke bare fordi de tar seg tid unna barnas fysiske aktivitet og lek utendørs, som for eksempel i parken, men fordi det kan påvirke deres helse og kognitive utvikling .

Debatten er fortsatt åpen, men de fleste foreldre er enige om at disse elektroniske apparatene bør brukes med mål og mye mer når det gjelder å ha dem på barnerommet.

Flere tidligere studier har vist at det å ha en TV på rommet og se den før sengetid reduserer søvntiden og får barn til å sovne senere. Også lys fra skjermen er kjent for å påvirke døgnrytmen. Og elektroniske enheter med små skjermer som telefoner og iPader antas å være mer skadelige. Forskere har antydet at de har en mer skadelig effekt på søvnen fordi de er plassert så nært ansiktet. Med andre ord kan lyset fra disse små skjermene påvirke frigjøringen av melatonin, som er ansvarlig for å regulere søvn- og våkensykluser, mye mer enn lyset fra fjernsynet, som svekkes med avstand.

I denne forbindelse fant en studie publisert i tidsskriftet Pediatrics at barn som sover nær en liten skjerm sover mindre. Søvnproblemer kan forårsake alvorlige helseproblemer som fedme, høyt blodtrykk og hjertesykdom .

Hos barn er tilstrekkelig hvile ikke bare avgjørende for god fysisk helse, men også for psykologisk helse, og det har også en positiv innvirkning på deres akademiske prestasjoner på skolen. Men i dette århundret har forskjellige studier vist at antall timer barn sover har gått mer og mer ned.

Hvis barna dine har smarttelefoner og andre enheter med liten skjerm, ikke la dem være på soverommet. Enkel tilgang til Internett betyr at dyrebar søvntid brukes på å se videoer, sjekke e-post, bruke tid på sosiale medier og sende og motta tekstmeldinger .

Sett grenser og forklar dem at det er for helsen deres, og at søvn er avgjørende for at de skal vokse opp sterke og sunne.

Chrishttps://chrisc.no
Chris er drivkraften bak CHRISC.NO. Med en urokkelig lidenskap for journalistikk og et øye for fengslende historier, leder Chris teamet med en nyskapende visjon og et urokkelig engasjement for journalistisk integritet.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here