Home Health Foreldreforsømmelse skaper voldelige tenåringer

Foreldreforsømmelse skaper voldelige tenåringer

Forsømmelse er enda mer avgjørende enn overgrep

En studie viser at ungdomsgutter som ikke fikk oppmerksomhet i barndommen kan ende opp med å bli involvert i voldelige handlinger. Interessant nok ble omsorgssvikt, mer enn fysisk mishandling, vist å være en avgjørende faktor for å skape voldelige ungdommer.

Uten tvil er foreldrenes kjærlighet den viktigste faktoren for å oppdra gode voksne. I et kjærlig hjem, selv om det er mangel på materielle goder, kan verdier innpodes gjennom hengivenhet som vil gjenspeiles i barns voksne liv. Hengivenhet og kjærlighet er mat for sjelen og bestemmer livets vei.

Men hva skjer når et barn ikke får noen oppmerksomhet i sin tidlige barndom? At når han når ungdomsårene, vil han være hovedpersonen i voldelige handler , spesielt hvis han er en mann.

Det er i hvert fall hva en studie utført av sosiologer ved Penn State University har vist, med fokus på fengslede ungdomsgutter. Spesielt fant denne forskningen at gutter som ble ignorert eller neglisjert i løpet av barndommen var de mest voldelige.

Hva betyr det at de ble neglisjert og ignorert? For eksempel, hvis de ble skadet, gadd de ikke å helbrede dem; at hvis de ble syke, gadd de ikke ta dem til legen ; De gadd heller ikke å mate, bade eller kle dem.

Til tross for at studien viste at fysisk mishandling bidrar betydelig til å dyrke voldelig atferd , er omsorgssvikt alene en enda mer avgjørende faktor når det gjelder å definere disse atferdene.

Det høres kanskje selvmotsigende ut, men ifølge studieforfatterne vil fysisk mishandling i det minste vise at foreldrene gir «en eller annen» oppmerksomhet til barnet. Kort sagt, å ignorere en liten er enda mer traumatisk.

Forskerne analyserte data innhentet fra 85 deltakere fra et mannlig interneringssenter i Pennsylvania. Ungdommene svarte på en undersøkelse, og det ble funnet at 29 prosent av dem hadde opplevd minst én handling av forlatthet eller mangel på oppmerksomhet fra foreldrene i løpet av barndommen.

Voldelige handlinger begått av disse ungdommene inkluderte slåssing med foreldre eller lærere, slå lærere, bruke våpen for å skremme dem og stjele eller skade en annen person. Seksuelle overgrep var ikke en faktor inkludert i undersøkelsen.

Uten tvil understreker denne studien viktigheten av å gi kjærlighet og ta hensyn til barn og kan brukes til å lage programmer for forebygging av vold fra barndommen. I tillegg gir den verktøy til de som jobber med ungdom som har begått kriminalitet, for å forstå hvor deres oppførsel kommer fra.

Chrishttps://chrisc.no
Chris er drivkraften bak CHRISC.NO. Med en urokkelig lidenskap for journalistikk og et øye for fengslende historier, leder Chris teamet med en nyskapende visjon og et urokkelig engasjement for journalistisk integritet.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here