Home Lifestyle VM: kjenn helsefordelene med fotball

VM: kjenn helsefordelene med fotball

For å sikre den beste ytelsen på banen, gjennomfører fotballspillere som deltar i verdensmesterskapet streng trening. I tillegg til å fokusere på taktikk som vil bli gjengitt gjennom verdensmesterskapskampene, er utøverne også dedikerte til trening med sikte på å øke den fysiske prestasjonen.

For flertallet av befolkningen, som utøver kunsten amatørfotball , er det ikke behov for så mye disiplin Grunnleggende omsorg kan imidlertid bidra til å forhindre skader på såkalte “helgeidrettsutøvere”.

Forstå helsefordelene ved en av de mest populære idrettene i Brasil.

fysisk kondisjonering

Fotball er en idrett med høy intensitet, som gir kardiovaskulær og muskeløkning, i tillegg til å jobbe med koordinasjon, balanse og smidighet.

«Fotballutøvelsen vil gi noen fordeler, hovedsakelig kardiovaskulær kondisjon . Det ender også med å styrke musklene i underekstremitetene mye fordi det er en sport som går med høy intensitet, sier professor og fysisk trener Marcio Atalla.

Idrettslege Paulo Zogaib, fra Hospital Sírio-Libanês, i São Paulo, påpeker at fordelene med fotball for helsen merkes på lang sikt. Imidlertid avhenger de av regelmessigheten av fysisk aktivitet.

“Studier viser at fysisk aktivitet, i tillegg til alle de fordelene vi allerede vet om koronar hjertesykdom, som er den største årsaken til dødelighet i verden, inkludert i Brasil, forbedrer kolesterol, hjertefunksjon, lungefunksjon, blodtrykk , diabetes , et utall gode effekter. Det påvirker også immuniteten vår, og gjør deg mer motstandsdyktig mot infeksjoner, sier han.

Nesten 500 millioner mennesker vil utvikle hjertesykdom, fedme, diabetes eller andre ikke-smittsomme sykdommer (NCD) som kan tilskrives fysisk inaktivitet mellom 2020 og 2030, noe som koster 27 milliarder dollar årlig, hvis regjeringer ikke iverksetter hastetiltak for å oppmuntre til mer fysisk aktivitet blant deres populasjoner. Advarselen om stillesittende livsstil ble gitt av Verdens helseorganisasjon (WHO) i oktober.

“Mengden skade en person har ved å være stillesittende er enorm. Vi blir syke i utgangspunktet på grunn av stillesittende livsstil , det vil ende opp med å generere en rekke endringer i organismen som vi kaller feiljusteringer. Kroppen kan ikke takle sukkeret, med fettet vi spiser, samler det seg opp i arteriene, i organene i en kaskade som er skadelig for kroppen som helhet, sier Zogaib.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler minimum 150 til 300 minutter aerobic aktivitet per uke for friske voksne og et gjennomsnitt på 60 minutter per dag for barn og ungdom.

Fordeler for sinnet

I tillegg til de fysiske fordelene, som hovedsakelig er kardiovaskulær og muskelstyrking i underekstremitetene, har fotballtrening også positive sosiale og emosjonelle effekter.

«Fotball har en imponerende sosial gevinst. Hvem har aldri deltatt på helgens kamper, hvor du møter venner og nyter grillmat og øl?! Denne sosiale helsekomponenten, som i økende grad verdsettes i dag, er dekket i fotball, siden det er en kollektiv idrett, sier Atalla.

Praksisen gagner både hjernen og sinnet, som forklart av nevrokirurg og nevrovitenskapsmann Fernando Gomes, professor ved Hospital das Clínicas i São Paulo.

“Sport er i stand til å frigjøre ekstremt viktige stoffer for riktig funksjon av sinnet, som adrenalin, endorfiner, serotonin, og også faktorer som stimulerer dannelsen av nye nevroner og også nevrale kretsløp relatert til læringsprosessen. og hukommelse”, sier Gomes.

Nevrokirurgen forklarer at en av fordelene med fotball er utviklingen av kroppslig-kinestetisk intelligens, assosiert med balanse og koordinasjon.

“I tillegg er det en prosess med å frigjøre nevrotransmittere, spesielt etter kamper, som motvirker all fysisk anstrengelse som utføres, for så å utløse det parasympatiske autonome nervesystemet etterpå, og gi en følelse av ro, balanse og fred til sinnet”, forklarer han.

Advarsler med “helgefotball”

Moderat trening av fysiske øvelser , uavhengig av modalitet, bidrar til å opprettholde vektkontroll, godt humør og øker til og med immunforsvaret. Lege Ricardo Eid, fra sykehuset Alemão Oswaldo Cruz, i São Paulo, anbefaler nybegynnere å etablere en treningsrutine og ikke delta i intense aktiviteter.

«Benytt anledningen til å foreta en sjekk før du starter en treningsrutine. Etter lang tid uten fysisk aktivitet er det viktig å sjekke om alt er riktig med helse for å unngå skader, sa han.

Fysisk trener Marcio Atalla påpeker at fotball krever tilstrekkelig fysisk forberedelse for å unngå skader.

«Det som skjer med helgeutøveren, som bare spiller på lørdag eller søndag, er at han ender opp med å bli dekondisjonert på grunn av ukens stillesittende livsstil. Så han har en muskulatur som ikke er så godt forberedt. Siden fotball er veldig intens, kan det føre til et ledd- eller muskelproblem”, forklarte han. “Derfor er det ideelle for de som spiller fotball i helgen å prøve, i løpet av uken, å gjøre noen øvelser for å styrke musklene og forbedre kardiorespiratorisk tilstand,” la han til.

Eksperten anbefaler å strekke seg før og etter kamper. “Strekk etterlater muskelen med større elastisk kraft og mer fleksibilitet. Dette gjør at leddet får mer amplitude og bevegelsene blir jevnere. Når du ikke gjør dette, har du sammentrukket muskler, noe som ender opp med å gjøre bevegelse vanskelig og favoriserer muskelproblemer”, advarte han.

Lege Luciano Miller, ortoped og ryggkirurg ved Hospital Albert Einstein, i São Paulo, sier at du må styrke musklene dine før du begynner å trene mer intense fysiske aktiviteter.

«Det viktige er å drive med vekttrening for å styrke muskel- og skjelettsystemet og dermed kunne gjøre øvelsene uten skader. Det er viktig å kjenne kroppen din, spesielt de som er helt stillesittende, sa han.

Chrishttps://chrisc.no
Chris er drivkraften bak CHRISC.NO. Med en urokkelig lidenskap for journalistikk og et øye for fengslende historier, leder Chris teamet med en nyskapende visjon og et urokkelig engasjement for journalistisk integritet.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here