Home Technology To mannskaper med kinesiske astronauter vil besøke Tiangong-stasjonen i år

To mannskaper med kinesiske astronauter vil besøke Tiangong-stasjonen i år

Kina vil sende to mannskaper til romstasjonen Tiangong i år, ifølge China Manned Space Agency.

Onsdag 15. februar ga byrået ut flyplaner for mannskapene på romfartøyene Shenzhou XVI og Shenzhou XVII, og sa at mannskapet på det første romfartøyet vil reise til Tiangong-stasjonen i mai, mens kollegene deres fra Shenzhou XVII-oppdraget vil fly til den massive orbitale utposten i oktober.

Begge mannskapene vil bestå av tre astronauter og vil bli levert av en Long March 2F bærerakett fra Jiuquan Satellite Launch Center i det nordvestlige Kina. Hvert mannskap vil bo på stasjonen i seks måneder, utføre romvandringer og vitenskapelige og tekniske oppgaver.

I tillegg vil robotlastskipet Tianzhou-6 bli sendt til Tiangong i mai for å levere nødforsyninger, EVA-drakter, eksperimentell nyttelast, reservedeler og drivstoff.

Foreløpig består Tiangong av Tianhe-hovedmodulen, Wentian- og Mengtian-vitenskapslaboratoriene, Shenzhou XV-bemannet romfartøy og Tianzhou-5-lasteskipet.

Så langt har fire grupper kinesiske astronauter bodd og jobbet på stasjonen. Det nåværende mannskapet, tre medlemmer av Shenzhou XV-oppdraget, ankom stasjonen i november. Forrige uke foretok de sin første romvandring for å installere utstyr utenfor stasjonen. Dette er rapportert av China Daily , en partner av TV BRICS-nettverket.

Chrishttps://chrisc.no
Chris er drivkraften bak CHRISC.NO. Med en urokkelig lidenskap for journalistikk og et øye for fengslende historier, leder Chris teamet med en nyskapende visjon og et urokkelig engasjement for journalistisk integritet.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here