Home Business Medgründerne av Mail.ru Group ble mistenkt for bevisst konkurs i spillstudioet

Medgründerne av Mail.ru Group ble mistenkt for bevisst konkurs i spillstudioet

Begunstigede av Game Insight LLC kan bli tiltalt i henhold til flere artikler i straffeloven samtidig. Konkurssaken til selskapet tar en uventet vending: voldgiftslederen la merke til tegn på at spillstudioet med vilje ble slått konkurs. Rettssaken kan ramme grunnleggerne av Mail.ru Group-beholdningen.

At konkursen til Game Insight kunne vært bevisst ble opplyst i forrige uke av voldgiftslederen i selskapet Denis Kachura. Den relevante informasjonen dukket opp i det enhetlige føderale registeret over konkursinformasjon.

I en samtale med Kommersant sa Kachura at han allerede hadde sendt en anke til påtalemyndigheten, og satte i dokumentet alle tegn på ulovlige handlinger identifisert. Han la til at han planlegger å bringe “et bredt spekter av personer som kontrollerer selskapet” til subsidiært ansvar. Voldgiftslederen forklarte at dette inkluderer personer tilknyttet Mail.ru Group.

Selskapets nedgang

Game Insight LLC var ikke den siste på markedet i den russiske spillindustrien. Selskapet utviklet hovedsakelig mobilspill. Hennes store prosjekter inkluderer Paradise Island, Guns of Boom og Cloud Raiders.

Grunnleggerne av Game Insight, ifølge Forbes, var Igor Matsanyuk og Alisa Chumachenko. Dessuten fungerte den første fra 2009 til 2010 som visepresident for Mail.ru Group.

Tilbake i 2021 gikk selskapet bra: det viste inntekter på 1,5 milliarder rubler med et nettoresultat på 100 millioner rubler. Men i august i fjor erklærte eierne seg uventet konkurs. Det meste av leverandørgjelden var lønnsrestanser. Vi snakker om beløpet på rundt 125 millioner rubler. I oktober 2022 ble Game Insight slått konkurs.

Voldgiftslederen som er utnevnt til selskapet, forklarte at det er et datterselskap av den litauiske Game Insight Group UAB. Den samme organisasjonen fungerte som hovedmotparten til den russiske juridiske enheten. Med andre ord, “Game Insight” utviklet spill etter ordre fra den litauiske strukturen, og mottok penger fra det. Alle varemerker og intellektuelle rettigheter til studioets spill tilhørte Game Insight Group UAB.

I dag skylder det litauiske selskapet datterselskapet 1,4 millioner euro. Game Insight Group UAB hevder at de ikke kan overføre midler på grunn av sanksjoner. Voldgiftslederen har imidlertid et annet standpunkt.

Kachura er overbevist om at morselskapet bevisst brukte politiske motiver for ikke å betale de ansatte til “datteren”. Lederen snakket om dette på sine sosiale nettverk. Han viste til at selskapet siden februar i fjor begynte å «feberisk skifte direktør», før konkursen gikk stillingen over til nye ledere tre ganger. Også, ifølge lederen, begynte rengjøringen av regnskapsbasen før hans ankomst.

«<…> de ga meg bare det jeg hadde å se. Sjefen ble selvfølgelig klemt ned, forklarte han.

Kachura er også sikker på at toppledere før konkursen stjal «et anstendig utstyr». Alt dette ble utført i henhold til dokumentene som avskrivninger, avskrivninger og naturalytelser, men i realiteten gikk det rett og slett over på personene som var involvert i konkursen, la han til.

Lederen bemerket at aktorsjekken begynte i selskapet «på tips fra ansatte» som «Game Insight» nektet å betale. 270 mennesker ble stående uten lønn, og den totale gjelden utgjorde rundt 150 millioner rubler.

“Ikke verst. Slik oppførsel er imidlertid mer typisk for hjemmedyrkede mammasvindlere som har “sin egen virksomhet”, men tilsynelatende er ingen forsikret, selv folk med alle slags MBAer,» understreket Kachura.

Hva har Mail.ru Group med det å gjøre?

Kachura bemerker at både Game Insight og Game Insight Group UAB ble kontrollert av Igor Matsanyuk, Grigory Finger og Mikhail Vinchel. Sistnevnte var medgründere av Mail.ru Group. Imidlertid trakk de seg ut av beholdningen i 2012. Vinchel var den første som forlot aksjonærene – han solgte 1,5 % av aksjene. I høst solgte Finger også sin eierandel i selskapet (5,7 %).

Hva truer eierne

Tilbaketrekking av eiendelene til en russisk LLC og bevisst unndragelse av betaling av en lisensavgift på påtalemyndigheten kan betraktes som et element av bevisst konkurs. Denne oppfatningen ble uttrykt av senioradvokat, NSP-advokat Aram Grigoryan.

På sin side hevder Pavel Kirsanov, leder for restrukturering og konkurs i Regionservice, at personer som kontrollerer Lithuanian Game Insight Group UAB kan holdes ansvarlige i henhold til artikkel 196 i den russiske føderasjonens straffelov (“Forsettlig konkurs”).

For utførelsen av denne forbrytelsen gis ansvar i form av en bot på 3–5 millioner rubler eller lønnen og inntekten til den domfelte i en periode på ett til tre år. I tillegg kan dømt for denne forbrytelsen bli opptil syv års fengsel. I tillegg, på anmodning fra påtalemyndigheten, kan retten forby den kriminelle å delta i visse aktiviteter i inntil tre år.

Men, understreker Kirsanov, etterforskere «er lite glad i å etterforske saker om fiktive og bevisste konkurser». Advokaten husket at den russiske føderasjonens innenriksdepartement for flere år siden til og med foreslo å ekskludere artikler relatert til slike retterganger fra den russiske føderasjonens straffelov.

ProLegals-partner Marina Morozova la til at i henhold til artikkel 196 i den russiske føderasjonens straffelov innledes det sjelden saker: handlingene til den siktede kan av etterforskningen kvalifiseres som underslag av midler, svindel og maktmisbruk.

Chrishttps://chrisc.no
Chris er drivkraften bak CHRISC.NO. Med en urokkelig lidenskap for journalistikk og et øye for fengslende historier, leder Chris teamet med en nyskapende visjon og et urokkelig engasjement for journalistisk integritet.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here